Facebook Hesap Dondurma Nasıl Yapılır? Kalıcı Silme Linki

0

Facebook, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir zamanların en popüler sosyal medya oluşumuydu. Bu devasa sosyal medya platformu, hala aktif ve günümüzde çok sayıda insan tarafından kullanılmaya devam edilmekte. Fakat zaman zaman kişiye aşırı zaman kaybettirmesinden ya da daha özel sebeplerden dolayı kullanıcılar, Facebook hesap dondurma işlemine ihtiyaç duyar oldu. Bu içerikte hesap dondurma ya da kalıcı silme işlemlerinin adımlarına ulaşılabilir.

Facebook Hesap Dondurma

Diğer pek çok sosyal medya sitesi gibi, Facebook da kullanıcılarına hesap silme ve hesap dondurma seçeneği sunuyor. Şöyle ki, çeşitli sebeplerden ötürü uygulamaya ara vermek isteyen kullanıcılar, hesaplarını daha sonra açmak üzere dondurabiliyor ya da bilgilerinin Facebook veri tabanından kalıcı olarak silinmesini isteyen kullanıcılar hesaplarını silebiliyor.

Gerek veri güvenliğinden gerekse özel hayatın gizliliğinden kaynaklı, hesaplarını geçici olarak kapatmak ya da kalıcı olarak silmek isteyen kullanıcılar için bu işlemlerin detayları aşağıda yer almakta.

Dondurma Linki

Aktif bir Facebook hesabını dondurmak için:
  1. Facebook sayfalarının sağ üst kısmında yer alan aşağı ok ikonuna tıklanır.
  2. Ardından Ayarlar sekmesinin menüsünde yer alan Facebook Bilgilerin sayfasına gidilir.
  3. Bu sayfada bulunan Dondurma ve Silme bölümüne tıklanır.
  4. Son olarak Hesabı Dondur seçeneği seçilerek Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et‘e tıklanır ve güvenlik talimatları izlenerek Facebook hesap dondurma işlemi tamamlanır.

Kalıcı Silme Linki

Aktif bir Facebook hesabını kalıcı olarak silmek için:

  1. Facebook sayfalarının sağ üst kısmında yer alan aşağı ok ikonuna tıklanır
  2. Ardından Ayarlar sekmesi altında yer alan Facebook Bilgilerin sayfasına gidilir.
  3. Bu sayfada bulunan Dondurma ve Silme bölümüne tıklanır.
  4. Son olarak Hesabı Sil seçeneği seçilerek Hesabı Silme İşlemine Devam Et‘e tıklanır ve güvenlik amacıyla  istenen mevcut şifre girilerek işlem tamamlanır.

Son olarak Facebook’un, hesap silme işleminin asla geri alınamadığı ve bu nedenle hesabı kalıcı olarak silmek isteyen kullanıcıların yedeklemelerini yapmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunduğunu belirtmekte fayda var.

About Author

Leave A Reply